Tag archives for gambar

image-2283

Double Celebration

Petang 7 Ogos. Tiba-tiba selepas keputusan Tahun Empat diumumkan, menerima berita keputusan Tahun Lima. Menakjubkan. Lulus Paediatrics, walaupun bakal mengambil semula kertas Obstetrics & Gynaecology pada 24 Ogos ini. Perempuan memang makhluk yang sukar difahami. Ada dua minggu untuk - paling kurang - hafal separuh tentang mereka. Malam Gema Takbir di Markas Abu Risy. Muka-muka mereka yang bermalam raya di Mesir. Siap ada hashtag #sektokgogek di Facebook. Subuh 8 Ogos. Aktiviti wajib setiap pagi raya - mencari butang baju melayu. Menggeledah kekotak yang menyimpan khazanah waktu pindah ...
Click here to read more »

image-1370

Kembali Kepada Fitrah

Kadang-kadang pelik juga budak-budak ini. Tajuk program seperti Sambutan Raya Aidilfitri. Pengisian seperti program Unit Bait Muslim. Tapi ini adalah Perkumpulan Generasi Lapan Universiti Kaherah. Itulah Generasi Enam sudah tiada Perkumpulan maka kami-kami warga KAMI (Kumpulan Anak-anak Mahu Imtiaz) yang merasa tersisih ini menumpang kasih dengan anak-anak Generasi Lapan XD Tapi Generasi Lapan ini tiada ikhwah yang gila gambar agaknya. Kalau Perkumpulan Generasi Enam mesti ada makhluk-makhluk yang berkeliaran dengan DSLR menembak di sana sini (Rindu dengan tembakan Hamada Hamdi serta Anas ...
Click here to read more »

image-1298

Garis-garis Usia

Alhamdulillah, ALLAH masih menghidupkan kita setelah 23 tahun, untuk terus berusaha memohon keampunan daripada-Nya. Sudah diampunkah dosa-dosa selama ini? Vanila Coklat. Sebenarnya yang sedap hanya hiasan dekat atas dan krim coklat dia. Ini namanya kerepek 3isy. Kalau spicy lagi sedap. Mungkin. Ular panggang mempunyai khasiat dalaman kepada lelaki. Kami semua adalah lelaki gagah yang perlu anda kahwini. Gambari ni udang. Gambar ini udang. Got what I meant? Ini namanya ikan. Ikan yang dipanggang. Kembung atau selayang tidak dapat dikenalpasti. Apabila pulang nanti perlu lebih kerap mengikut ...
Click here to read more »
image-739

Makan-Makan di Rumah Sendiri

Sorry-lah saya memang orang kampung yang tahu makan budu, ikan kering serta ulam sahaja, maka sedikit culture-shock apabila budak-budak ini membuat gaya pemakanan sebegini: Benda ni namanya Sushi kan? Yang bintik-bintik hitam tu telur katak ke? Ketam segar diimport dari Pasar Sayeda Manusia ada enam orang ditemani seorang chef kibir dari Kuantan. Mantan Presiden tidak kelihatan kerana sibuk dengan tugasan negara. Finishing touch daripada Amir Najmi: Semuanya HOME-MADE. Best gila ada chef hebat dalam rumah ni :P Jamuan sempena International Nurses Day - Closing The Gap: ...
Click here to read more »
image-656

Paranoid

Asalnya ingin bercerita tentang drama Dong Yi, serta Yi San. Tetapi masyarakat sekarang menyebabkan saya ingin membebel tentang fenomena paranoid. 1. Freemason Dulu heboh dengan Freemason. Mentang-mentang ada dokumentari The Arrival, semua benda akhirnya dikaitkan dengan Freemason; secret cult yang bertujuan menguasai dunia. Kotak hitam putih, piramid satu mata, gadis baju merah blablabla dsb etc. Maksud saya; Apa kesannya kita tahu semua benda tu? Murtadkah? Oh design kotak-kotak hitam putih ni merupakan unsur Freemason maka kita mesti tukar jadi belang-belang kelabu tahi anjing. Bumbung rumah ...
Click here to read more »
image-490

Gambar-gambar Bosan

Hari ini Ganglion Tibb menerima kunjungan seorang doktor gigi dari Jordan. Abeslah kantoi banyak gigi rosak. Maka kami bawa beliau makan di Hayyu Sabi' sebaik sahaja turun dari kapal terbang. Tapi saya bukannya ingin kongsikan gambar beliau tapi gambar sengal untuk hari ini. Safwan Petrelli dalam Heroes. Sama kan style rambut beliau? :P Bakal presiden 2011/2012 sedang tidur dengan nyenyak di atas katil rakyat biasa. Abaikan kehodohan dan kesepahan katil. Sangat malas nak berkemas. Baju pun bertimbun belum lipat. XD Aaa rambut dah panjang. Mesti mak marah kalau dia nampak ...
Click here to read more »