Tag archives for politik

image-1829

UMNO Kafir

Senang kan kalau terus terang macam tu. PAS tak perlu berdolak-dalik, bercakap macam keling. Ini mesti pengaruh Karpal Singh. Bagi klu dan petunjuk mendorong rakyat buat kesimpulan mengkafirkan UMNO, tapi tak nak mengaku. Dulu cuma berani bagi amanat: Sekarang lebih melampau, mengeluarkan koleksi ucapan UMNO diakhiri dengan 'petunjuk' bahawa UMNO kafir. Kalau ditanya mesti bercakap macam keling, 'Kami tak sebut pun UMNO kafir.' 'Tak sebut' kepala engkau berjambul. Tunjuk penis kemudian tak mengaku lelaki. Ramai orang nampak ini adalah koleksi Amanat UMNO, tapi tak ...
Click here to read more »
image-1502

Abby, Politik dan Facebook

Tengah malam buta ni jalan-jalan baca Twitter, terjumpa satu link: Pembaca berita Alhijrah kena marah di facebook sebab fitnah Abby Abadi. Cerita politik yang menarik untuk dibaca adalah komen-komen di bawah sebenarnya. Finaz Yunus baru diserang dalam satu status dah deactivate Page beliau. Abby Abadi diserang maki hamun setiap hari di Facebook dan Twitter selamba kontrol macho. Agaknya inilah tarbiyyah hasil bergiat sebagai anak seni yang penuh mehnah dan tribulasi, membuatkan golongan artis adalah golongan yang kental dalam perjuangan. Bukan setakat tak ...
Click here to read more »